Americký cheesecake

7:35

Tento smotanový cheesecake som sa chystala napiecť už dlhšiu dobu, no stále som to z nejakého dôvodu odložila. Konečne sa mi podarilo ho upiecť a výsledok fakt stojí zato :) Môžte ho doplniť rôznym ovocím, čokoládkou alebo len kávou či čajom. Jemný smotanový krém obohatený o vanilkový extrakt a prenikavá chuť masla zo sušienkovej crusty.

Krusta:

  • 200g maslové sušienky
  • 80g maslo
Plnka:
  • 400g cremecheese
  • 250g nízkotučný tvaroh
  • 5ks vajce
  • 200g trstinový cukor
  • 2 ČL vanilkový extrakt
  • 75ml šľahačková smotana
  • 2PL hladká múka
  • 3PL citrónová šťava
  • 200g kyslá smotana
Vrchná vrstva:
  • 300g kyslá smotana
  • 40g med

Rúru si nahrejeme na 180 stupňov a formu s priemerom 24cm vystelieme papierom aj po bokoch. Sušienky rozmixujeme a spolu ich premiešame s rozpusteným maslom. Zmes vysypeme do formy a popritláčame ju na dno (môžte aj so spodnou časťou pohára). Zatiaľ ju odložíme do chladničky. Do kuchynského robota vložíme všetky ingrediencie okrem vajec a na strednom stupni to necháme miešať 2 minúty. Potom pridáme vajcia a už len ručným šľahačom premiešame, kým sa vajcia zapracujú. Plnku nalejeme na krustu a dáme do rúry. Čítala som, že piecť cheesecake vo vodnom kúpeli je super no zatiaľ som to neskúšala. Cheesecake pečieme 10 minút na 180 stupňoch, 15 minút na 150 stupňoch a 30 minút na 120 stupňoch. Necháme ho v pootvorenej rúre 30 minút aby nezažil teplotný šok :) Po úplnom vychladnutí rovnomerne nanesieme na cheesecake smotanu zmiešanú s medíkom. Vložíme ho do chladničky a necháme tuhnúť minimálne 6 hodín, ideálne však cez noc :) Koláčik má super konzistenciu.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov

Malinové tartaletky

Vždy ma zaujmú mini zákusky a inak tomu nebolo ani teraz :) Premýšľala som nad cupcake-ami, pralinkami alebo tartaletkami a pre dnes vyhrali...